S.M.K. Smashing vant i Sverige

Det ble dramatikk da treårige S.M.K. Silvousplait e. Revenue ble strøket rett før start som favoritt i Norsk Oaks på Momarken i går etter hennes sterke kvalifiseringsseier for to uker siden. Hoppa har vært helt i årgangstoppen blant treårshoppene i år, så det var veldig trist for oppdretter/trener/eier å  være så uheldig akkurat før dette løpet.

I dag var storebror S.M.K. Smashing til start i Sverige. Fra spor 11 satset Renate Aarlie meget offensivt og satt i tet allerede før halvrunden var passert. Der satt Smashing komfortabelt og jogget unna hele veien, og nedover oppløpet kunne ingen true Revenue-sønnen som tok sin andre strake seier på 17,1a over den noe uvanlige distansen 2.480m. Smashing har nå tre seire, en andreplass og to tredje på sine siste sju starter.

Nancy America annen i Svenskt Mästerskap

Lekre Nancy America har vunnet halvparten av de 24 startene hun har gjort i livet, og tjent over 1,2 millioner kroner. Hun har etablert seg i hoppeeliten i Sverige, med seire i både kval og finale av Diamantstoet, og imponerte voldsomt i sin forrige start på Charlottenlund der hun vant på 12,1a/2000m.

I dag sto Nancy America til start i Svensk Mesterskap for hopper der hun møtte meget sterke hopper som bl.a. Super Ariel 11,0am/SEK 3,3 mill, Galactica 10,7a/SEK 2,2 mill og Jetset 12,4am/SEK 2,2 mill som alle startet fra første rekke. Nancy America løste meget bra og hadde ikke problemer med å forsvare teten. Første 500m gikk etter 10,3 og Nancy America holdt bra fart der framme med 12,6 passering på første 1000m med Super Ariel i rygg. Siste 500m gikk etter 1.09,9 og inn på oppløpet på Åby fikk smygkjørte og superspeedige Super Ariel fritt fram på siste indre og passerte Nancy America til å bli årets svensk mester. Andreplassen var verdt hele 250 000 kroner.

Nancy America vant på 13,9/2160m voltestart fra 20 meter tillegg i sin andre start i karrieren som hun startet med fem strake seire. Hun travet 12,9am da hun ble sjenert fra seier til kval i Derbystoet, og havnet i bakspor i finalen. Der avsluttet hun i sporene og ble femte på 13,3am i et felt det kun skilte halvannen lengde mellom de første fem hestene i mål.

I Ungdoms-SM ble det andreplass til Champion Melon som ikke kunne hente inn den siste halve lengden på vinneren, og imponerende tredje til Demolition Man F som måtte gå den tunge veien i tredjespor rundt hele siste sving. Også Sandsjöns Revenue ble fin annen i sitt løp på Åby, og i V75 på Momarken ble From Zero to Hero andre etter en fin avslutning.

Skates N Plates tok seier 22

1.09-traveren Skates N Plates travet 10,6 på 1000m-bane allerede som toåring da han kun ble slått av Nuncio i finalen av Matron Stakes, begge to langt under den daværende banerekorden til Explosive Matter.  Han er fra Revenue sin siste årgang av kun 13 hester i USA, den født 2011. I samme årgang er også 1.10-traveren Angels Ransom som har tjent i underkant 2 millioner. I dag var Skates N Plates til start på 1000m-banen Mohegan Sun Pocono. Det ble en forrykende start der første 400m gikk i 1.05-fart, og på oppløpet hadde Skates N Plates igen problemer med å innfri favorittskapet, og tok sin seier nummer 22 i karrieren på 1.10,2a/1609m. Revenue-sønnen nærmer seg 4 millioner innkjørt i totalt.

Always On Time vant igjen

Etter litt kluss i starten på Bjerke i forrige start, viste Always On Time at det ikke er noe galt med formen. Seier nummer tre på de siste fire startene kom for den ekstremt starthurtige fireåringen som har travet 10,5 og 11,6 (med 1.07-åpning) samme dag. I kveld var det hjemmebanen Biri, og det var ikke noe problem for Revenue-sønnen som gjorde jobben sin. Han stakk rett til tet, dirigerte der og vant enkelt på 16,0a/2100m, den niende i karrieren. Kusk i dag var Eirik Høitomt, trener gjør Kjetil Helgestad.

C.D.C.’s Ludde vant i Visby

C.D.C.’s Ludde ble solgt nylig og var til start som favoritt på Visby i dag. Han hadde gjort en tidligere start ny eier/trener Gabrilla Gunnarsson, som endte i n andreplass, og i dag kom seieren for Revenue-sønnen. Det ble en enkel seier på 17,2/2120m voltestart.

Bastille tilbake tok seier nummer 34

Bastille er ytterligere en jernhest fra Revenue sin første årgang i USA. På samme måte som Tall Cotton har også Bastille 1.09-rekord, tjent rundt 6 millioner kroner. I dag kom seier nummer 34 i start på 800m-banen Yonkers etter tet fra start til mål.

Titan Brodde overlegen på Solvalla

Titan Brodde fikk vist den store kapasiteten som bor i han og tok sin sjette seier på Solvalla i dag. Stefan Öhman overtok som trener for halvannen mnd siden og allerede kom seier nummer to. Fra start løste Revenue-sønnen meget bra, og havnet utvendig leder ganske tidlig. Første 500m ble avviklet etter gode 1.09. Revenue-sønnen lå og presset på lederen fra dødens hele veien og på oppløpet bombet han unna til overlegen seier på ny rekord 12,9a uten å bli bedt om noe ekstra for Oskar Kylin-Blom. Seieren var verdt 40 000 kroner.

Tall Cotton tok seier 43

Seiersmaskinen Tall Cotton ser ut til å også være en evighetsmaskin. Den 11-årige Revenue-sønnen som har travet 1.09,3 på 1000m-bane og vunnet over 800 000 dollar, var til start på sin hjemmebane The Meadows i dag. Det ble en tre lengders seier på 11,3a/1609m. Tall Cotton har nå vunnet 43 løp i karrieren!

S.M.K. Smashing vant enkelt

S.M.K. Smashing hadd en seier, en andre og to tredjeplasser på sine siste fem start, en av dem en sterk andreplass fra Årjäng for tre uker siden. I dag var Revenue-sønnen spilt til favoritt. I sulkyen satt trener som vanlig Renate Aarli som kjørte rett fram til tet når bilen slapp feltet, og favoritten innfridde til enkel seier på 16,4a/2100m.

S.M.K. Smashing er helbror til S.M.K. Silvousplait som vant Benn Orres Minneløp i sommer, og kval til Norsk Oaks, begge på overlegent vis. Hun er klar for Oaks-finale kommende helg.

To seire, seks andre og to tredje i USA

Revenue sin siste årgang født i USA er 6-åringer i år, de er 13 i tallet, og inkluderer bl.a. hester som 09-traver Skates N Plates (travet 1.10 som 2-åring) og 10-traver Angels Ransom. De eldre hestene fortsetter å vinne mye løp og tjene gode penger der borte og viser imponerende holdbarhet. Oppsummert trippelplasseringer for Revenue-avkom i USA forrige uke viser følgende:

Seire ble det til Bad Day Black Rock og High Finance. Andreplasser til She’s All In, Skates N Plates (slått med hode), Reverand Speed, Tall Cotton, Tornado Tim og Extracurricular, og tredjeplasser til Blazin Delores og R Sam.