To supre seire på Solvalla

To Revenue-avkom startet på Solvalla i går kveld. Elitehoppa Stoneisle Ocean, og fireårige L.L. Royal.

I Løp 7 var Stoneisle Ocean e. Revenue ute fra spor 9 for sin finske trener Isto Kuisma, og med Hannu Torvinen i sulkyen. Første 500 m gikk etter 09,5 og fra utgangspunktet så havnet Stoneisle Ocean som andrehest i andrespor, men på nivå sjette par utvendig. Runden igjen hadde hestene i andrespor tatt igjen de andre hestene, og hun var framme i andre par utvendig. Inn i siste sving ble hun dratt ut i tredjespor mens tethesten forsvant litt unna. Men hun var snart på siden av og forbi denne nedover oppløpet, og ukjørt tok hun en sikker seier på 12,4a/2140 m etter 1.11 siste 500. Førstepremien var 60 000 kroner til 1.10-traveren og millionæren Stoneisle Ocean. Det var seier nummer 13 i karrieren, og hun har bl.a. vunnet V75 Champions på Solvalla. Oppdretter er Revenue sin finske agent Kari Korte.

Nestemann ut var fireårige L.L.Royal som har gjort en rekke toppløp for sin trener Li Hanné. Også han fra spor 9 og på sprint. Hestene i første rekke brente av gårde fra start. Første 500 m fikk etter forrykende 08,4 med L.L.Royal og Rikard Skoglund som femtehest. Snaue runden igjen ble det tredje utvendig. Ut i tredjespor i siste sving og var fire-fem lengder bak tethesten til Goop inn i oppløp. De ble fri bane med 100 igjen og Revenue-sønnen var kjappest av alle i et tett oppgjør og vant med en lengde på 12,8a/1640m. Det har blitt fem seire på åtte starter i år!