Stoneisle Ocean senket Ranch Kelly

Den lynraske Revenue-datteren Stoneisle Ocean imponerte med flotte prestasjone i tøft lag i både Finland og Sverige i fjor, og tjente rundt 600 000 kroner med bl.a. overlegen seier i finske Breeders’s Crown og tredjeplass i Stoeliten på Solvalla. Det ble galopp bak startbilen i debuten for en drøy uke siden, men i dag viste hoppa at hun skal være med i toppen også i år. Spor 9 bak bilen i T75 i steinhardt lag var var dagens oppgave. Fra startspor 9 og elitehester foran ble det naturlig en noe tilbaketrukket posisjon fra start, og fram til siste bortre langside var det til slutt fjerde utvendig. Farten var 09,0/500 og 12,5/1000. Da ble det kastet loss via tredjespor, og Stoneisle Ocean jobbet på rundt hele siste sving. Ned oppløpet la hun inn et ekstra gear og passerte på enkelt vis alle konkurrentene til sikker seier. Slått var Ranch Kelly, Finlands beste hoppe, som har tjent 4,8 millioner bl.a. ved seier i Suur-Hollola-Ajo mot hingstene i fjor med 1,2 mill i første, og rekord 09,7.

Se løpet her