In Vain Sund imponerte i comeback

In Vain Sund har vært borte fra løpsbanen et halvår etter en skade han pådro seg i luftegården. I dag var det dags for comeback og hesten så strålende ut. Bergslagsloppet på Lindesberg sto på planen, mot sterke gulldivisjonshester som Charrua Forlan, Pastore Bob og Caid Griff. Daniel Reden styrte selv Revenue-sønnen igjen. Fra start ble det tatt forsiktig, og de havnet i fjerde innvendig da hestene la seg på rekke og rad første halve runden. Første 500m gikk etter 10,8. Dette ble etter hvert til tredje innvendig. I siste sving kom åpningen og Daniel Reden styrte ut i tredjespor. På målstreken var In Vain Sund og Charrua Forlan likt på målstreken men målfoto viste at storfavoritten var en mule foran. Siste 500m gikk etter 10,8 for vinneren, og enda raskere for In Vain Sund. Andreplassen var verdt 50 000 kroner.

In Vain Sund har hatt en flott karriere så langt for Daniel Reden og Stall Zet og mestrer alle distanser på ypperlig vis. Han travet 1.12,3 full vei som treåring, 1.09,7 som fireåring og satte ny løpsrekord da han vant Gruppeløpet Prix de Croix på Vincennes på 12,5/28.50m voltestart. Han ble disket fra seieren i Copenhagen Cup i fjor etter å ha travet 1.08,8 siste runden, og kvalet inn til finale i Elitloppet da han gikk likt i mål med  Timoko. Så langt har han tjent 3,7 millioner kroner og 1.09,6 som best.