In Vain Sund rangert nr 4 i Sverige

Travronden har i sitt Vinternummer 2017 rangert femårige In Vain Sund e.Revenue som nummer fire blant eldre hingster og vallaker, i hard konkurranse med sterke hester.

In Vain Sund (s) 09,6ak  12,5vL 11,0am har hele veien tilhørt den svenske årgangstoppen. Han travet 12,3a/2140m som treåring og 09,7a som fireåring. Som fireåring vant han kval til både Grand Prix de l’UET (Europaderby) og Breeders’ Crown og ble tredje i begge finalene. I 2017, som femåring, tok han steget opp i eliten. På Vincennes i midten av januar vant han Gruppe 2-løpet Prix de Croix på ny løpsrekord 12,5/2850m voltestart etter en dundrende sluttspurt, og slo kanoner som Traders og Carat Williams. Uka etter ble han annen i Prix Jean Le Gonidec (Gr.2) etter å ha sittet fast med alt av krefter spart. Han passerte dermed 3 millioner innkjørt. Året fortsatte med start i Copenhagen Cup (Gr.1) der hingsten leverte et kanonløp og passerte målstreken først. Rett før mål mistet han travet i etpar steg og ble strengt fradømt seieren. Vinneren travet 08,8 siste 1000m, In Vain Sund hentet to lengder på denne! Prestasjonen var tross utur såpass imponerende at femåringen fikk invitasjon til Elitloppet. Han viste at han absolutt hadde noe der å gjøre, og sørget for finaleplass til trener Daniel Reden. Han kom likt i mål som Timoko på 10,4a, helt ukjørt. Kun fem år gammel var han den yngste hesten i Elitloppet 2017. I finalen travet han flotte 1.09,6a. I midten av juni fortsatte han med en tredjeplass i Norrbottens Stora Pris to tideler bak Propulsion som satte ny banerekord 1.10,8a/2140m.