3-årshoppa Celtic vant på Åby

Fra spor 9 var den danske 3-årige hoppa Celtic e.Revenue til start på Åby. I sin forrige start ble Celctic fjerde i et av de største hoppeløpene for treåringene i Danmark, Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix. I dag var trener og deleier Marc Bæk Nielsen erstattet i sulkyen av Peter Ingves. Åpningen ble relativt rask,1.12, og Celtic ble fra sitt startspor plassert i fjerde utvendig som etter hvert ble femte utvendig. Rundt siste sving beit det godt for treåringen, og hun passerte hele feltet før hun til slutt stakk hodet foran over målstreken til karrierens tredje seier. Vinnertid 15,3a/2140m.

Også på Åby var Champion Melon til start. Han pilte rett til tet fra spor 5 og åpnet på relativt friske 1.10,1. Ingen kunne true underveis, men på oppløpet ble det igjen et speedoppgjør og tross siste 500m på 1.11 måtte han se seg slått med en halv lengde av hesten til Christoffer Eriksson. Begge hestene noterte km-tiden 1.12,3a.

Det ble nok en Revenue-seier i Sverige i kveld. I Skellefteå var Höwings Undercover spilt til favoritt og skuffet ikke spillerne. Det ble seier på 17,0/2140m voltestart. Kusk Sandra Eriksson.