Første, andre og tredje på Jägersro

Det ble flere flotte prestasjoner av Revenue-avkom på Jägersro denne Hugo Åbergs-kvelden.  Regnvær gjorde banen relativt sølete og sugen, men det hindret ikke Brokad Brodda i å fin stil kjempe ned ledende Mellby Elegant og ta med seg 80 000 kroner hjem til eieren. Vinnertid ble fine 1.11,8a. Trener gjør Stig H Johansson, kusk var som vanlig Erik Adielsson. Brokad Brodda kom til Stig H Johansson for to måneder siden og har på sine fem starter for han allerede to seire, to annen og en tredjeplass og tjent 180 000 kroner på bare disse startene. Totalen nærmer seg 400 000.

I et løp litt tidligere på kvelden var flinke Champion Melon med fast kusk Palle Günther nære på å ta ned storfavoritten Major Brown. Favoritten klarte akkurat å motstå angrepet nedover oppløpet, og det skilte kun hals i mål. Tiden på begge var sterke 13,0a/2140m på den sugne banen som ble beskrevet som minst et sekund sakte tidlig på kvelden. Andreplassen var verdt 40 000 kroner.

I kveldens siste løp leverte også Broadway Surprise e.Revenue et sterkt løp fra bakspor. Det ble ny rekord 1.12,9a etter en flott avslutning fra bakerst i feltet.


Brokad Brodda ved en tidligere seier

Nord-Amerika:
Annen ble det på Extracurricular på Plainridge Park og tredjeplass ble det til Hambletonian-toer Whiskey Tax på Mohawk i Canada.

 

Apropos Hugo Åbergs Memorial, så var dette et løp som Revenue selv vant i overlegen stil i 2003. De første 500m gikk etter lynraske 1.05,2 og de første 1000m på 1.09,2!. Kolgjini hadde egentlig verdensrekord i tankene, men valgte å kjøre for å sikre seieren. Gidde Palema som hadde vunnet Oslo Grand Prix tidligere på sommeren fikk et fint løp i tredje utvendig, men kunne ikke hente mye på Revenue i den høye farten. Vinnertiden til Revenue ble flotte 1.10,5a, som var den nest raskeste vinnertiden i løpets historie (etter Varenne). Revenue var også totalvinneren av World Cup Trot i 2003!

– Dette var helt fantastisk. Jeg har vunnet løp med mer penger i førstepremiepotten, men det er på dager som i dag at en skjønner at penger ikke er alt, sa Kolgjini etter at seieren var et faktum.