Finaleplass til In Vain Sund i Elitloppet!

In Vain Sund ble invitert til Elitloppet 2017, og han viste han absolutt haddde noe der å gjøre. Hingsten sørget for finaleplass til trener Daniel Reden etter at hans Delicious dessverre ikke holdt helt inn i det første heatet. I forsøket spurtet han meget bra og var helt likt i mål med Timoko som knep tredjeplassen, og ble fjerde på 10,4a, helt ukjørt. Fjerdeplassen betydde dessverre et dårlig spor i finalen, han trakk «bricka» 7 langt ute på vingen. In Vain Sund er bare fem år gammel, og var den yngste hesten i årets finale. Hingsten ble hengende en stund i tredjespor ut fra start, og Adielsson hadde ikke annet valg enn å ta opp og legge Revenue-sønnen bakerst i feltet. Inn mot siste sving pakket feltet seg. Timoko lå i tet foran tre hester som lå side om side bak seg, og igjen tre hester side om side bak disse, med In Vain Sund i låst fast i midten. På oppløpet var det lite plass å komme igjennom og Adielsson måtte dra ut flere spor sidelengs mens Timoko toget unna i 1.07-fart. In Vain Sund leverte en meget sterk avslutning, og var nesten likt i mål med Nuncio. In Vain Sund ble første utenom pengene på ny flott rekord 1.09,6a.