Erikssunds Trotting «Årets unghästuppfödare»

ASVT avholdt sin Uppfödaregala och årsstämma» i Upplands Väsby rett nord for Stockholm i kveld.

Erikssunds Trotting fikk utmerkelsen «Årets unghästuppfödare» basert på hva to 4-åringer har hatt av resultater. De to 2012-hestene In Vain Sund (e. Revenue – Star Yasmine) som har tjent drøye tre millioner, samt In Toto Sund som har passert 2,7 millioner innkjørt.

In Vain Sund vant kval til både Breeders’ Crown og Europaderbyet, og ble tredje i begge finalene. Han har også gjort ytterligere to imponerende løp på Vincennes, bl.a. med seier i Gruppe 2-løpet Prix de Croix på ny løpsrekord 12,5v/2850m der bl.a.Traders og Carat Williams var slått, og en flott andreplass i Prix Jean Le Gonidec (Gr.2).

Trener Daniel Redén om sin hest: – «In Vain Sund har vuxit i Paris i vinter. Faktum är att när Franck Nivard vann med honom så sade han att hästen har allt som krävs för att vara med i Prix d’Amérique nästa år. Det är förstås ord som väger tungt och det verkar som att han kan ta ytterligare något steg i utvecklingskurvan.»