Melady’s Monet vant på topptid

Det ble tet fra første 400m, avløst etter 800m, og deretter en sterk avslutning på 1.07 siste 400 for Brett Miller bak Melady’s Monet på The Meadowlands i kveld. Dette resulterte i Revenue-sønnens 42. seier i karrieren på sterke 1.10,1 med krefter på lager i kaldt vær. Slått på oppløpet var blant annet lynraske Rose Run Parker som vant på enormt gode 1.08,8 i fjor! 1.10,1 er den raskeste tiden notert i verden på mile-bane så langt i år. Dette var Melady’s Monets andre strake seier på toppnivå på Meadowlands.

Fra Harnessracing.com

As impressive as Melady’s Monet was last week in winning his 2017 debut, he was even better on Friday, March 17, winning his second straight top-level trot at The Meadowlands.

The millionaire, trained by Kevin McDermott, left from post position six to make the lead before the opening quarter-mile with Brett Miller at the lines, before yielding the lead to Rose Run Parker; half of a Ron Burke trained entry.

Melady’s Monet, the 1-2 favorite, powerfully moved out of the pocket after three-quarters in 1:25. He went right by a faltering Rose Run Parker and with a :27.3 final quarter, had plenty left to hold off the closing Opulent Yankee and Crosbys Clam Bake to win in 1:52.4.

«Brett Miller said he was vicious tonight,» said trainer Kevin McDermott. «He has been absolutely awesome two weeks in a row in cold weather.