In Vain Sund flott annen i Solvalla Grand Prix

Men en rekke flotte prestasjoner på rullebladet og 1,2 millioner innkjørt på sine siste 4 starter, bl.a. tredjeplasser i Grand Prix de l’UET på Vincennes og i Breeders’ Crown finale, har In Vain Sund 109,7a/SEK 2,1 mill flere ganger vist han er helt i toppen i sin årgang. Han har også vunnet kval til Grand Prix de l’UET, Breeders’ Crown og kval til Sprintermästaren på 09,7a! I dag var det dags for et av de største 4-årsløpene utenom Derby, nemlig Solvalla Grand Prix (Gr.2 Int.t) med 400 000 kroner i første og en rekke kanoner på startstreken, de fleste amerikanskfødte. Etter et løp i andre utvendig som så ble til tredje utvendig i jevnt 1.12-fart, la Erik Adielsson In Vain Sund i angrep i tredjespor rundt siste sving, og det beit bra. Han koblet grepet midt på oppløpet, men etter en forrykende avslutning ute i sporene av finske Workout Wonder som hadde haiket med i rygg, ble det annen på Revenue-sønnen etter 1.11 siste 500m. Slått var kanoner som Sprintermästare, Peter Haughton-toer og Hambletonian-treeren Uncle Lasse 09,3/SEK 9 mill, Breeders’ Crown-vinner Target Kronos 09,9a/SEK 2,5 mill og Hambletonian Oaks-vinner Wild Honey 08,9a/SEK 12,7!! In Vain Sund noterte 13,0a/2140m.