In Vain sund tredje i Grand Prix de l’U.E.T (Gr.1)

Det var et felt med gode hester som hadde kvalifisert seg til €400.000-finalen av Grand Prix de l’U.E.T («Europaderbyet») for 4-åringer på Vincennes denne fredagskvelden. Readly Express har vunnet både Svensk Travkriterium og Svensk Travderby i overlegen stil og var storfavoritt til å også ta hjem dette Gruppe 1-løpet. In Vain Sund vant sitt Solvalla-kval til EM på 1.12,2/2100m forrige uke i meget fin stil. Kenneth Haugstad valgte i kveld å ta det forsiktig fra start og ble etter hvert liggende i tredje og fjerde innvendig i det tettpakkede feltet. Passering første 1100m var i enormt tempo, 1.11,1 på Vincennes sin minste oval som har lite doserte svinger, og på en veldig våt høstkveld i Paris. Første 1600m gikk etter 1.11,9. Inn på oppløpet dro Readly Express og Tobin Kronos unna og kom nesten likt i mål på 1.12,0a/2100m. Midt på opppløpet kom en meget pigg In Vain Sund endelig løs og spurtet inn til en flott tredjeplass med masse krefter på lager. 12,6a/2100m og 60.000 euro var belønningen for  tredjeplassen og Revenue-sønnen nærmer seg 2 millioner innkjørt i karrieren. In Vain Sund travet 12,3am allerede som treåring, vant Sommarfavoriten på Solvalla, og har i år travet 09,7a/10,1a som best med andreplass og fjerde i kval/finale av Sprintermästaren.