Nok en banerekord av Truculent!

Truculent e.Revenue fortsetter storformen, og var i dag ute dagens første løp på Jägersro med 50 000 til vinneren. Rett til tet, første 500m etter 09,2, og hingsten stakk enkelt unna på oppløpet til seier på den nye banerekorden 12,8a/2140m, bare 11 dager etter at han satte banerekord på Mantorp på 11,0a i sitt andre løp for dagen! Kjempetalentet har vunnet 15 av sine 29 starter i karrieren og er bare 140 000 kroner unna å bli millionær.

Fra Jägersro sin webside:
Derbyhelgen fick en fantastiskt fin första vinnare i Truculent.
Fine femårige Truculent från Lars I Nilsson var stor favorit i första V4 för Johnny Takter. Försvarade innerspåret utan större problem och inledde första 500 efter1.09,2. Se’n fick Johnny dra ner farten innan han satte full fart sista 500 efter 1.08,9, 1.10,1 sista tusen, och vann överlägsen på fina banrekordet 1.12,8/2140a.

Lars I Nilsson äger själv tillsammans med Courantstallets Anders Ström, Marcus Lindgren och Magnus Rundgren.
– Truculent är en häst utöver det vanliga som Lars I och jag tog ut i USA. Det har blivit en vänskapshäst för oss och det är fantastiskt att se honom springa idag, han kan gå mot stora äventyr nästa år, sa Anders Ström.
– Han är så otroligt fin och har ett fantastiskt psyke. Han brukar inte ställa till det för sig, sa Johnny Takter som provade en helt ny vagn som han själv köpt.
– Hästen fungerade bra med den och han kommer att klara sig fint om man siktar högt, men det finns ju del mål på vägen.
– Både jag och «Sibbe» (skötaren Sebastian M Nilsson), stod och fick gåshud. Jag jobbade ju för Courant under 1,5 år och hästen ligger mig extremt varmt om hjärtat. Glänser i lätt omgivning men sättet han vinner på nu när vi ryckt dojorna visar att det är en stor häst. Han gör mig aldrig besviken, sa Lars I Nilsson.

Se løpet her