Market Share – klipp og lim fra verden over

Fra Lutfi Kolgjini sin webside:
Grattis Revenue !

Vi gratulerar Revenue till hans fantasiska bedrift att som första svenskfödda travare ha lämnat en Hambletonian vinnare! Vi är dessutom mycket stolta över att ha fött upp och tränat fram en hingst av den kalibern. Förmodligen det största som hänt svensk travavel!

TGN:
Historieskriveren med norsk tilsnitt:
Market Share er avhengig av en god reise for for å vinne, påsto trener Linda Toscano før Hambletonian. Da hadde hun glemt at Market Shares far Revenue har franske aner. De tåler utvendige løp! Og det var akkurat det Market Share fikk. Siste halvdelen av løpet travet Market Share utvendig uten rygg, men holdt likevel unna til seier. Det var så vidt båten bar. Ute i banen kom Guccio og My Mvp med enorme avslutninger. – Målstreken kunne ikke kommet mer beleilig. Men den beste hesten vant. Han gjorde løpet selv, konkluderte Tim Tetrick (3) som tok sin første Hambletonian-seier og var så glad så glad.

Fra Hingstdepån i Östergötland:
Market Share vann Hambletonian! – Revenue gör succé världen över.

Efter den imponerande försökssegern var Market Share(e. Revenue) en av snackisarna inför lördagens final av världens största treåringslopp Hambeltonian Stakes. Från spår ett körde man avvaktande första biten. Från tredje inner synade man dödens efter startrusningen. Superkusken Tim Tetrick lade sig nöjd utanpå och på upploppet visade man sin franska styrka och krossade ledaren på ett imponerande sätt. Segertiden blev 1.09,7 över 1609m. Stort grattis till körsven Tim Tetrick samt tränaren Linda Toscano som bärgade sin första hambeltonianseger! Förstapriset var 1.500.000$.
Ännu en gång visar Revenue vilken klasshingst han är! Han lämnar toppindivider över hela kontinenten. Det är få hingstar som funkar lika bra i Amerika som Europa.

Travronden:
Toscano historisk vinnare:

Market Share behöver knappast be im ursäkt för sin seger i Hambletonian Stakes. Tim Tetrick bytte ut fjärde inner mot positionen utvändigt om ledande Uncle Peter och Ron Pierce 800 kvar. Linda Toscanos häst fick ingenting gratis, inte minst med tanke på det höga tempo som Ron Pierce spelade upp med Jimmy Takter-tränade Uncle Peter. Halva distansen passerades på 1.07,9 och 1200 meters-pålen nåddes på 1.08.4. Uncle Peter var tom i tanken 200 kvar och Market Share kopplade säkert grepp, men siste 100m tog emot ordentligt och med liten marginal – hals – höll Market Share undan för hastigt nërmande duon Guccio och My Mvp på 1.09,7.

Fra Travservice.dk:
Market Share (Revenue) med Tim Tetrick i sulkyen vandt The Hambletonian Stake – ikke overraskende, for den var en af de tre kvalifikationsvindere. Storfavoritten i The Hambletonian, Uncle Peter (Cantab Hall) var længe i spids, men det var tydeligt, at da Market Share satte den under pres i begyndelsen af opløbet, så havde Ron Pierce ikke nok at skyde med, og det endte da også med at Uncle Peter faldt i pasgang til slut og droppede ned på en syvendeplads. Market Share tog over, men udvendigt angreb Takters anden hest, Guccio (Yankee Glide) fulgt af My MVP (Cantab Hall) med Mike Lachance.
Men ”the Bionic man” som Tim Tetrick kaldes klarede at få Market Share først over stregen. Vindertid 1.09.7
Et nyt kapitel er skrevet i travsportens Blå Bog – første sejr til en kvindelig travtræner – og første sejr til Tim Tetrick, der er en af sportens førende kuske.
Market Share har svenskfødte Revenue som fader – denne hårde væddeløber, der indledte sin væddeløbskarriere som 2-åring og siden var en tophest som store sejre rundt om i Europa, men også på The Meadowlands, hvor den vandt nat Ray Trot, fik nu sit blå stempel som avlshingst. I USA har de ganske vist dumpet den, og nu står Revenue i Norge!